Rainbow Hub

Запознай се с Гоги от QueerFemme

Тази рубрика, ще ви запознае с героите на нашите групи за подкрепа. Гордо ви представяме фасилитатора на групата QueerFemme – Глория Филипова.

Коя е Гоги? Представи се.
Гоги е активистка по душа, която има щастието да бъде активистка и по професия. Интересувам се от най-различни каузи, свързани с правата на ЛГБТИ хората, феминизма и изобщо правата на човека и животните. Обичам да чета, да пиша и да фенгърлвам. Ако обичаш да се обсебваш по измислени герои, значи сме една порода. xD

Кое е най-хубавото в това да си проектен мениджър в Билитис?
Най-хубавото е да виждам малките промени, които се случват. Често като гледаме голямата картина ни се струва, че нищо не се променя, но всъщност в общността постоянно се случват страхотни неща. Особено в работата си с ЛГБТИ младежи много ме радва да виждам колко бързо един млад човек може да израсне, да се започне да се чувства добре в кожата си и да повярва в силите си. Постоянно се срещам със смели хора, които се стремят не само към по-добре бъдеще, а и към по-добро настояще, към това да сме заедно и да ни е готино тук и сега. Това ми носи доста радост и надежда.

Ако имаше магическа пръчка, какво щеше да промениш за общността?
Разбира се, щях да махна всички форми на дискриминация и кофти отношение към ЛГБТИ хората. Но понеже това ми звучи твърде идеалистично, ще дам друго отговор. Щях да покажа на хората от общността колко силни сме заедно. Понякога не го осъзнаваме, но аз искрено вярвам в силата на общността ни и че сме от правилната страна на историята. Промяната вече се случва и без магическа пръчка, но ако имах такава щеше да стане по-бързо ха-ха.

Три неща, които те правят щастлива?
Добра книга, добра компания и добре свършена работа.

Кой е най-ценният урок, който научи в работата си в Билитис?
Че човек трябва да вярва в силите си и да действа. Когато започнах да доброволствам в Билитис през 2014 бях едно супер изплашено човече, което обаче имаше желание да помага. Билитис ми даде възможност да помагам на ЛГБТИ общността в България, но и да помогна на себе си, да повярвам в силите и идеите си и да действам смело. Най-хубавите неща се случват когато сме автентични, а често страховете ни пречат да сме такива. Затова и основната ни мисия е да овластяваме ЛГБТИ хората и да изграждаме силна общност.

Calendar

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

БЮЛЕТИН


Please wait…Благодарим ви. Записахте се успешно за нашия бюлетин!

НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.