Rainbow Hub

Срещите на групите за взаимопомощ преминават онлайн

Във връзка с извънредното положение, предизвикано от разпространението на COVID-19, се наложи да въведем някои промени в дейностите си. Смятаме, че сме длъжни да направим всичко нужно, за да запазим здравето на нашата общност, затова от 13 март 2020 отменихме всички наши събития, както и всички събития в общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub.

Отмяната на срещи на живо не означава, че няма да бъдем заедно! Вярваме, че в трудни моменти е още по-важно да се подкрепяме, затова преоткриваме нови начини да се срещаме. Ето защо продължаваме редовните срещи на групите за взаимопомощ в онлайн пространството. Онлайн ще започнат да протичат и планираните обучения за развиване на застъпнически умения на хора от ЛГБТИ общностите в рамките на проекта „Рейнбоу Хъб“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.

Разбираме, че има огромна разлика между това да споделяме едно пространство и да се срещаме през екраните на телефоните и лаптопите си, но и виждаме една изключителна възможност в така създалата се ситуация – а именно тези от вас, които не можеха да се включват в срещите на групите ни досега, защото живеят в други градове или в чужбина, да се присъединят виртуално! Всеки желаещ да се включи в срещите и обученията, независимо от местоположението си, вече може да се присъедини към групите за взаимопомощ, които са отворени и към тях могат да се присъединяват нови участници по всяко време. Повече за групите и как да се включите можете да прочетете ТУК.

В отговор на кризисната ситуация стартирахме и нови инициативи, които да бъдат в подкрепа на ЛГБТИ общността в България. Следете тази страница и страниците на Билитис, ГЛАС и Действие и ще намерите актуална информация за всичките ни актуални общностни дейности, като и промени, които извършваме във връзка с Covid-19.

Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Фондация Билитис и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg

Calendar

юни 2024
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

БЮЛЕТИН


Please wait…Благодарим ви. Записахте се успешно за нашия бюлетин!


НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.