Rainbow Hub
height=

ЗА ПРОЕКТА

Провокирани от влошаващия се социален климат за правата на ЛГБТИ хората в България, създадохме проекта Рейнбоу мрежа. Целта ни е да изградим национална мрежа от активисти, които да подкрепят правата на ЛГБТИ хората и техните защитници. Предстои да проведем две Лидерски академии, които ще предложат структурирано образователно съдържание за повишаване на уменията и компетенциите на активисти от няколко български града извън столицата. По този начин ще насърчим застъпничеството и изграждането на общности, ще предоставим нови перспективи за развитие на активисти в страната и ще подобрим устойчивостта и сътрудничеството на ЛГБТИ общностите в гражданското общество. Очакваме да увеличим капацитета за наблюдение и мобилизиране на общността сред защитниците на правата на ЛГБТИ хората на местно ниво, както и повече хора да намерят смелостта да докладват за престъпления от омраза срещу ЛГБТИ обществото в цялата страна. Рейнбоу Мрежа е в съответствие със стратегическата цел на фондациите “Билитис” и “Глас” за създаване и активиране на силни местни общности в страната. Ако споделяш тази цел и искаш пълно признаване, равноправие и справедливост за ЛГБТИ хората навсякъде в България, присъедини се или ни потърси за повече информация.

ФОНДАЦИЯ ГЛАС

 Фондация ГЛАС е основана през 2014 г., която цели да допринесе за позитивна промяна в живота на лесбийки, гей мъже, бисексуални и транссексуалните хора в България, осигурявайки пълно равенство и закрила от всички форми на дискриминация. Мисията на фондацията е за пълно участие на ЛГБТ хората във всички аспекти на живота и обществото.

www.glasfoundation.bg

ФОНДАЦИЯ РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР БИЛИТИС

 От 2004 г. Билитис е шампион в мобилизирането на ЛГБТИ хората в България и защитник на техните правата. Билитис е най-старата действаща ЛГБТИ организация в страната, а мисията ѝ е изграждане на общество, в което всички хора имат равни права и никой не е дискриминиран заради това, което е. Днес Билитис активно се застъпва за премахване на всички форми на дискриминация и за постигане на пълно равенство на ЛГБТИ хората в България.

www.bilitis.org

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ИНИЦИАТИВАТА

24 месеца (01.03.2024 - 28.02.2026)

ФИНАНСИРАН ОТ

height=

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ИНИЦИАТИВАТА

30 месеца (от 01.11.2019 – до 30.04.2022)

АКТУАЛНО

Първите стъпки са вече направени. Нашите контактни точки във Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Благоевград са на ваше разположение. Ако имате нужда от подкрепа, можете да ги потърсите на следните имейл адреси:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

През ноември месец 2024 година предстои да се проведе обучителна Лидерска академия за ЛГБТИ активисти. Скоро ще публикуваме допълнително информация и формуляр за участие. Ако сте активист извън София и искате да станете част от мрежата ни без значение населеното място, можете да се свържете с нас още сега на [email protected].

ПАРТНЬОРИ

 
Билитис
Фондация ГЛАС
 

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.