Rainbow Hub

Запознай се с Венета от ЛГБТИ Семейства

Тази рубрика, ще ви запознае с героите на нашите групи за подкрепа. Гордо ви представяме фасилитатора на групата ЛГБТИ Семейства – Венета Лимберова.

Коя си ти? Представи се.
Здравей! Казвам се Венета, в последните си години се занимавам преди всичко с ЛГБТИ активизъм и с това да бъда родител на вече по-пораснало дете, почти тийнейджър, а също и да откривам разни чудатости в живота.

Кое те кара да се застъпваш за ЛГБТИ каузи?
Като повечето от нас, аз също започнах заради личната си кауза и битка. Искаше ми се да мога да общувам с повече хора от ЛГБТИ спектъра, които имат деца; искаше ми се моето дете да познава повече родители, които са ЛГБТИ и да не е единствената, която има две майки и чийто семеен модел е различен от най-често срещания.

Силно вярвам, че промяната зависи от нас, от всеки един от нас. Колкото и да е странно за не малка част от обществото, а и общността ни, все още е лукс ние, ЛГБТИ хората, да можем да живеем свободно, приети, без насилие, без страх, без ограничения, без усещането, че сме втора ръка хора. Това, което ме движи и ме кара да продължавам всеки ден работата си, е силното ми желание да допринасям за това баланса на справедливостта и равенството на ЛГБТИ хората в България да бъде възстановен, или по-точно, изграден.

От всички възможни теми, по които работиш като активист, коя ти е най-любима и защо?
Най-силно се чувствам свързана с работата, която се отнася до ЛГБТИ партньорите, семействата, децата ни и правата на всички, които възникват или не, а би трябвало. Най-вероятно, заради личната ми история; а предполагам и заради факта, че се натъквам постоянно покрай работата си на много, много прекрасни семейства и техните деца, които проявяват невероятна смелост, въпреки страха или несигурността и неудобствата, ежедневно да бъдат себе си, по този начин позволявайки на обществото ни да ги „види“. (А защо не скоро и законите да не „прогледнат“).

Ако не си защитник за ЛГБТИ права, с какво би се занимавала?
Труден въпрос. И аз понякога се питам. Преди години исках да работя на автомивка, след време, в един период, в който свирих на виолончело, мечтаех за живот на музикант. В момента, покрай повечето време вкъщи съм започнала да правя домашен хляб с квас, но съм си ок това да бъде само домашно занимание.

Каквото и да правя когато и да е, то винаги ще е насочено към това животът на всеки един от нас да бъде с нещо повече, като например да има повече лекота, радост, щастие за всички ни.

Ако можеше да кажеш нещо на твоето 12-годишно аз, какво би било то?
Обичам те!

Calendar

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

БЮЛЕТИН


Please wait…Благодарим ви. Записахте се успешно за нашия бюлетин!


НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.