Rainbow Hub

Запознай се с Лили от BraveLab

Тази рубрика, ще ви запознае с героите на нашите групи за подкрепа. Гордо ви представяме фасилитатора на групата BraveLab – Лили Драгоева.

Коя е Лили? Представи се.
Все още съм на 29, от Габрово, зодия Близнаци. Политолог и социолог по образование, активист по призвание (вече и професия) и пътешественик по душа. Обичам шоколад и истинските взаимоотношения.

Кое е най-хубавото в това да си изпълнителен директор на Билитис?
Позицията определено е предизвикателство, но го казвам в хубавия смисъл, защото ми дава и много възможности. Най-вече ми позволява да се срещам със супер много хора от България и света, които са по-склонни да се вслушат в това, което казвам, понеже съм „директор“. Знам колко е повърхностно, но уви това е реалността, и се опитвам да се възползвам максимално, за да дам глас на предизвикателствата пред ЛГБТИ общността в България.

Ако имаше магическа пръчка, какво щеше да промениш за общността?
Тутакси бих изпарила неприемането на ЛГБТИ хората! За мен разбирането, че ЛГБТИ не сме някакви други и различни, а сме просто хора, които искат да живеят щастливо и спокойно, е ключът към решаването на всички проблеми, с които се сблъскваме. Така че ако имах магическа пръчка, щях да направя българското общество приемащо.

Три неща, които те правят щастлива?
Слънчевото време, аромата на цветя, прегръдка.

Кой е най-ценният урок, който научи в работата си в Билитис?
Колкото и да е трудна и на пръв поглед необятна една цел, винаги може да бъде постигната с постоянство, труд и вяра. Задачата ни не е никак лека, но не губя искрената си убеденост, че сме на прав път и че това, което правим, има смисъл и прави живота на немалко хора по-добър.

Calendar

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

БЮЛЕТИН


Please wait…Благодарим ви. Записахте се успешно за нашия бюлетин!


НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.