Rainbow Hub

Стартират поредица от обучения за представители на ЛГБТИ общностите в София

От началото на месец февруари т.г. до края на месец януари 2021 г., фондациите Билитис и ГЛАС и Младежката ЛГБТ организация „Действие“ провеждат поредица от обучения за представители на ЛГБТИ общността. Обученията се реализират в рамките на проекта „Рейнбоу Хъб“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната му цел е увеличаване на капацитета и мобилизиране на ЛГБТИ общността за застъпнически действия.

Обученията са насочени към участниците в рамките на 7 групи за взаимопомощ, които провеждат своите редовни срещи в общностния център Rainbow Hub. Обученията стартират след като в рамките на последните три месеца организациите извършиха оценка на нуждите на всяка от групите и идентифицираха застъпнически цели, като в хода на своята работа, групите ще разработят и реализират свои застъпнически кампании.

Целта на обученията е повишаване капацитета на представители на ЛГБТИ общностите за реализиране на застъпнически дейности и формиране на млади лидери на движението. Обучителният курс обхваща шест тематични модула, всеки от които ще бъде воден от експерти с чувствителност по ЛГБТИ темите. Обученията ще обхванат теми като застъпничество и планиране на застъпнически кампании, как да бъдем ефективни в привличането на сподвижници и създаване на коалиции, комуникация, лидерство и работа в екип, работа с доброволци, мобилизиране на общността и оценка на въздействието.

Всеки желаещ да се включи в обученията може да се присъедини към групите за взаимопомощ, които са отворени и към тях могат да се присъединяват нови участници по всяко време. Повече за групите и как да се включите можете да прочетете ТУК.

Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Фондация Билитис и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg

Calendar

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

БЮЛЕТИН


Please wait…Благодарим ви. Записахте се успешно за нашия бюлетин!


НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.