Rainbow Hub

Първият ЛГБТИ общностен център отваря врати в София

През годините неведнъж сме обсъждали отварянето на ЛГБТИ общностен център, но това винаги оставаше мечта. Днес ЛГБТИ общността е по-силна и по-обединена от всякога и мечтата се превръща в реалност. Заедно с десетки представители на общността отворихме нова страница в историята на ЛГБТИ движението в България. 

Новото пространство се казва Рейнбоу хъб (Rainbow Hub) и е резултат от съвместната работа на Младежка ЛГБТ организация “Действие”, Фондация “Ресурсен център Билитис”, Фондация GLAS и други самостоятелни активисти. Целта му е да предоставя защитено пространство на всички ЛГБТИ хора в България, където те ще получават полезна информация за правата и здравето си, ще осъществяват контакти и ще се събират в групи по интереси. Мястото ще служи и като офис на София Прайд, както и на трите национални ЛГБТИ организации.

Мисията на Рейнбоу хъб е да подкрепя и мобилизира зараждащата се ЛГБТИ общност в България. В него ще се организират разнообразни събития и инициативи, насочени към потребностите на ЛГБТИ хората, със специален фокус в/у младежи и лица в неравностойно положение. Центърът ще служи като обединяващо звено на българската ЛГБТИ общност и ще спомага за усилване на връзката както между членовете на общността, така и между организациите, които са базирани в общността и работят в нейна полза. Ще привлича и оказва подкрепа и на родители на ЛГБТИ деца и младежи. Също така, ще допринесе за по-ефективното прилагане на подход “отдолу-нагоре” за справяне с основните проблеми и предизвикателства, с които се сблъскват ЛГБТИ хората всеки ден. Пространството ще осигури и възможност за осъществяване на пряк контакт между активисти и други представители на общността от всички части на България.

Рейнбоу хъб се намира на ул. “Любен Каравелов” 24 в София. Повече за програмата и дейностите на пространството може да научите от официалния му сайт www.lgbti-center.bg. В онлайн платформата ще откриете полезни ресурси и информация за програми, услуги, лидерство и застъпничество по различни теми като здраве, право, култура и образование.

Calendar

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

БЮЛЕТИН


Please wait…Благодарим ви. Записахте се успешно за нашия бюлетин!


НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.