Rainbow Hub

Американски експерт изнесе презентация в София

Джей Гълиам, старши глобален програмен директор на HRC – най-голямата правозащитна ЛГБТИ организация в САЩ, дойде в България по покана на Фондация GLAS, бизнес платформата Work It OUT и Младежка ЛГБТ организация “Действие”

За пръв път у нас се състоя официалното представяне на Corporate Equality Index на Human Rights Campaign (HRC) – най-голямата правозащитна ЛГБТИ организация в САЩ. Проучването се изготвя всяка година и представлява анализ на най-добрите практики в областта на многообразието и приобщаването на ЛГБТИ служителите в най-големите компании в САЩ. Събитието се проведе на 16 февруари 2018 в Microsoft Innovation Center Bulgaria в София Тех Парк.

В рамките на срещата Джей Гълиам, старши глобален програмен директор на HRC, изнесе презентация на тема “Какво е влиянието на Corporate Equality Index върху компаниите, служителите, широката общественост и ЛГБТИ общността?”.

Гълиам има над 10 години професионален опит в областта на обществените политики, застъпничеството и активизма в посока предоставянето на по-справедливи и приобщаващи права и възможности за развитие на всички хора по света. Той специализира в разработването на стратегически комуникационни кампанни и инициативи за застъпничество, както и в сферата на управлението на дигиталните комуникации. В миналото е работил в Американската агенция за международно развитие (USAID) и Фондация “Ага Хан”. Водил е обучения по въпросите на ЛГБТИ общността в Германия, Косово, Латвия, Мали, Филипините, Индонезия и Тайланд.

Представянето на Corporate Equality Index се случва по инициатива на Фондация GLAS, бизнес платформата Work It OUT и Младежка ЛГБТ организация “Действие”. През 2017 г. Фондация GLAS откри официално бизнес платформата Work It OUT, която вече включва 18 партньора. Последно присъединили се към инициативата са Hewlett-Packard Enterprise, British Council и Football Radar.

Calendar

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

БЮЛЕТИН


Please wait…Благодарим ви. Записахте се успешно за нашия бюлетин!


НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.