Rainbow Hub

За Рейнбоу Хъб

Проектът „Рейнбоу Хъб“ се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Инициативата с продължителност 30 месеца ще приключи в края на месец април 2022 година.

ЗА НАС

Проектът „Рейнбоу Хъб“ се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната му цел е увеличаване на капацитета и мобилизиране на ЛГБТИ общността за застъпнически действия чрез поддържане на 8 групи за взаимопомощ в общностния център Рейнбоу хъб, обучения в застъпничество за участниците в групите и оказване на подкрепа за реализиране на застъпнически инициативи на всяка от групите.

Осемте групи, които ще бъдат обхванати от проекта, са група на ЛГБТИ младежи BraveLab, QueerFem група на лесбийки и феминисти, група на транс и интерсекс хора, група на ЛГБТИ професионалисти, група на родители на ЛГБТИ младежи, група на ЛГБТИ живеещи с ХИВ, група на ЛГБТИ семейства, група “Правата в действие”.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ИНИЦИАТИВАТА

30 месеца (от 01.11.2019 – до 30.04.2022)

МЛАДЕЖКА ЛГБТ ОРГАНИЗАЦИЯ ДЕЙСТВИЕ

 Младежка ЛГБТ организация Действие е създадена през 2012 година и се стреми да подобри общественото приемане и да преодолее негативните стереотипи и дискриминацията, с които ЛГБТИ хората се сблъскват ежедневно. Фокусът на работата ни е върху предоставянето на про боно правни консултации на ЛГБТИ хора, както и други възможности за овластяване на ЛГБТИ хората в България и за насърчаването на върховенството на закона като инструмент за преодоляване на хомофобията и трансфобията, като част от всекидневния живот на ЛГБТИ хората в България.

www.deystvie.org

ФОНДАЦИЯ ГЛАС

 Фондация ГЛАС е основана през 2014 г., която цели да допринесе за позитивна промяна в живота на лесбийки, гей мъже, бисексуални и транссексуалните хора в България, осигурявайки пълно равенство и закрила от всички форми на дискриминация. Мисията на фондацията е за пълно участие на ЛГБТ хората във всички аспекти на живота и обществото.

www.glasfoundation.bg

ФОНДАЦИЯ РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР БИЛИТИС

 От 2004 г. Билитис е шампион в мобилизирането на ЛГБТИ хората в България и защитник на техните правата. Билитис е най-старата действаща ЛГБТИ организация в страната, а мисията ѝ е изграждане на общество, в което всички хора имат равни права и никой не е дискриминиран заради това, което е. Днес Билитис активно се застъпва за премахване на всички форми на дискриминация и за постигане на пълно равенство на ЛГБТИ хората в България.

www.bilitis.org

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ИНИЦИАТИВАТА

30 месеца (от 01.11.2019 – до 30.04.2022)

ОСНОВНИ ПЛАНИРАНИ ДЕЙНОСТИ

Проучване на нуждите сред представители на ЛГБТИ общностите в рамките на идентифицираните осем групи, и поставяне на застъпнически цели.

След края на обученията, участниците ще приложат придобитите уменията за застъпничество в изпълнението на реални застъпнически действия, планирани от всяка от групите на база идентифицираните нужди на групата и възможности за постигане на най-голям ефект.

Участниците в групите за взаимопомощ ще преминат 6-модулно обучение, като всеки от предвидените обучителни модули ще е свързан с повишаване на уменията им за организиране на застъпнически действия.

Разпространение на информация за застъпническите дейности и кампании в Рейнбоу Хъб с покана за включване към представители на ЛГБТИ общностите.

ЕКИП

mm

Лилия Драгоева

Фасилитатор на BraveLab

mm

Глория Филипова

Фасилитатор на QueerFemme

mm

Пол Найденов

Фасилитатор на T.I.A.

mm

Александър Миланов

Група за взаимопомощ на хора живеещи с ХИВ

mm

Симеон Василев

Група за подкрепа на родители, роднини и приятели на ЛГБТИ хора

mm

Димитър Пижев

Група за подкрепа на родители, роднини и приятели на ЛГБТИ хора

mm

Димитър Богданов

Фасилитатор на Work It OUT Club

mm

Венета Лимберова

Фасилитатор на групата на ЛГБТИ семействата

mm

Доротея Стефнова

Фасилитатор на групата „Права в действие“

ПАРТНЬОРИ

 
Билитис
Действие
Фондация ГЛАС
 

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.