Rainbow Hub

Рейнбоу Хъб

Rainbow Hub е първия общностен ЛГБТИ+ център в България, управляван от Фондация GLAS и Фондация Билитис. Центъра осигурява безопасно пространство за ЛГБТИ+ хората, в което всички посетители имат достъп до информация и ресурси по ЛГБТИ+ теми. Той служи като обединяващо звено и насърчава връзките между членовете на общността и организациите, работещи за тях. В Rainbow Hub се провеждат множество събития и инициативи в подкрепа на ЛГБТИ+ общността и съществуването му има за цел да подкрепя ЛГБТИ+ хората в България и да насърчава изграждането на по-приобщаващо общество.

ЗА НАС

В „Рейнбоу хъб" се срещат множество общностни групи, които провеждат своите редовни срещи на място в общностния център Rainbow Hub, както и онлайн. Групите са отворени и към тях могат да се присъединяват нови участници по всяко време.

Рейнбоу хъб предоставя достъп до безопасно куиър пространство за социализация и работа, организиране на срещи и събития за ЛГБТИ+ общността, куиър библиотека. В общностния център можете да получите и информация за съществуващи инициативи. Можете да се възползвате от множество възможности за подкрепа, като участие в общностни групи, международни обмени, доброволчество, финансова и психологическа подкрепа, консултации и помощ за ЛГБТИ+ хора и техните родители, както и услуги за бежанци и хора търсещи убежище. Нашия екип е насреща за подаване на сигнали за престъпления от омраза и правна помощ при дискриминация.

ФОНДАЦИЯ ГЛАС

 Фондация ГЛАС е основана през 2014 г., която цели да допринесе за позитивна промяна в живота на лесбийки, гей мъже, бисексуални и транссексуалните хора в България, осигурявайки пълно равенство и закрила от всички форми на дискриминация. Мисията на фондацията е за пълно участие на ЛГБТ хората във всички аспекти на живота и обществото.

www.glasfoundation.bg

ФОНДАЦИЯ РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР БИЛИТИС

 От 2004 г. Билитис е шампион в мобилизирането на ЛГБТИ хората в България и защитник на техните правата. Билитис е най-старата действаща ЛГБТИ организация в страната, а мисията ѝ е изграждане на общество, в което всички хора имат равни права и никой не е дискриминиран заради това, което е. Днес Билитис активно се застъпва за премахване на всички форми на дискриминация и за постигане на пълно равенство на ЛГБТИ хората в България.

www.bilitis.org

ПАРТНЬОРИ

 
Билитис
Действие
Фондация ГЛАС
 

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.