Rainbow Hub

Стартира BraveLab – първия уеб портал за помощ и съвети за ЛГБТИ+ младежи и техните родители

Фасилитираната от Фондация Билитис общностна група за ЛГБТИ+ младежи на възраст от 14 до 29 години стартира първия уеб портал за помощ и съвети за ЛГБТИ+ младежи и техните родители.

В сайта www.bravelab.bilitis.bg ще намерите информация и полезни ресурси както за ЛГБТИ+ младежи, така и за техните родители. Темите, които ще намерите на страницата са свързани с осъзнаване, разкриване, здраве, лайфстайл и комуникация. Също така, родителите ще открият полезни статии, за това как да приемат, общуват и подкрепят своето ЛГБТИ+ дете, докато му помогнат в стъпките към пълноценен и щастлив живот. Родителите ще научат повече за това, какво означава да бъдеш гей, лесбийка, бисексуален или транс човек. Ще получат помощ в пътя си към приемането на хората с различна сексуалност или полова идентичност и ще разберат как да бъдат добър съюзник на ЛГБТИ+ хората. Младежите ще получат ценни съвети за разкриването, приемането и общуването с роднини и приятели. Ще разберат повече за това, какво е да си ЛГБТИ човек в България, как да открият своята общност и да бъдат своето най-автентично аз.

Причината, поради която създадохме BraveLab, е именно защото в интернет пространството коректната, структурирана и полезна информация по теми, свързани с ЛГБТИ+ общността на български е изключително оскъдна. Много от младежите в групата чувстваха най-голяма липса на полезни материали, които да помогнат както на тяхното осъзнаване и разкриване, така и при общуването им с родителите, затова безопасното споделяне на информация за тяхната сексуална ориентация и/или полова идентичност стана основен приоритет за участниците в BraveLab,

Уеб порталът на BraveLab е създаден изцяло с труд на членове на младежката група, а като допълнителен информационен ресурс групата продуцира три видеа, показващи основните направления на сайта. Видео с разговор между ЛГБТИ+ младежи. Видео със съвети за родителиПредставяне на платформата BraveLab.

Сайтът BraveLab e част от проекта “Rainbow Hub”, изпълняван с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.

Calendar

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

БЮЛЕТИН


Please wait…Благодарим ви. Записахте се успешно за нашия бюлетин!


НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.